Vivendi koopt aandelen van Vodafone in SFR

Het Franse mediaconcern Vivendi krijgt de volledige controle over Société Française de Radiotéléphonie (SFR), de tweede Franse telecomoperator. Vivendi kocht het minderheidsbelang van het Britse Vodafone, dat 44 procent van SFR bezat, voor 7, 95 miljard euro.

De transactie wordt pas vermoedelijk eind juni afgesloten, als de mededingingsautoriteiten het licht op groen zetten. SFR en Vodafone blijven de komende drie jaar wel nog commercieel samenwerken.

Met de overname rekent de raad van bestuur van Vivendi op een hogere winst en meer dividend. SFR moet zorgen voor meer stabiele inkomsten.

De verkoop van Vodafone past in het beleid van het Britse bedrijf om zijn portefeuille op te schudden. Eerder verkocht Vodafone al zijn minderheidsbelang in China Mobile en een Japanse telecommaatschappij. Vodafone onderhandelt momenteel ook om zijn belang in Polomtel (Polen) van de hand te doen.