"Twee Belgen in gecrasht VN-toestel"

Op het VN-vliegtuig dat gisteren is verongelukt op de luchthaven van de Congolese hoofdstad Kinshasa, zaten twee Belgen. Ze hebben alle twee de crash niet overleefd.

De twee Belgen, een politieagente en een man van 29, werkten voor de VN-missie in Congo. Ze zaten samen met 31 anderen in de Bombardier CRJ-100 van de Verenigde Naties die gisterennamiddag is gecrasht bij de landing op de luchthaven Ndjili in Kinshasa.

De landing gebeurde onder slechte weersomstandigheden. Het toestel kwam uit Goma, in de oostelijke provincie Noord-Kivu. 32 inzittenden zijn bij het ongeluk om het leven gekomen, onder wie dus de Belgische politievrouw en een andere Belg. Eén persoon van Afrikaanse afkomst heeft de crash overleefd.

Ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) heeft de families van de slachtoffers zijn medeleven aangeboden en in naam van de Belgische regering een rouwbetuiging overgemaakt aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon.