Bee Gee Robin Gibb in ziekenhuis opgenomen

De 61-jarige Bee Gee Robin Gibb heeft een reeks concerten in Brazilië geannuleerd nadat hij met darmklachten in een Brits ziekenhuis is opgenomen. Zijn dokters adviseren hem voorlopig niet meer te reizen.

Afgelopen zondag is Gibb plots ziek geworden. "We zijn niet zeker wat hij momenteel heeft en maken ons zorgen", zegt een woordvoerder van de zanger. Vorig jaar werd Robin Gibb geopereerd voor een darmblokkade. Tijdens zijn optreden op Rimpelrock had de zanger helse pijnen in zijn buik, waarop hij een operatie onderging.

Sindsdien is hij volgens zijn woordvoerder "kerngezond" geweest. Zijn tweelingbroer en Bee Gee-genoot Maurice stierf in 2003 na een spoedoperatie aan zijn darmen. Het is nog niet duidelijk of het bij Robin Gibb opnieuw om een darmblokkade gaat.

Met de Bee Gees, waarin ook Robins oudere broer Barry zit, had Robin de voorbije veertig jaar een groot succes, onder meer met de discohit "Stayin' alive". Zes jaar na de dood van hun broer Maurice besloten Robin en Barry Gibb weer als de Bee Gees op te treden.