Kanakna deelt tax-sheltergeld met concurrenten

Kanakna richt een subdivisie op voor het ophalen van tax-shelterfondsen. Omdat het productiehuis verwacht meer geld op te halen dan het momenteel kan inzetten voor eigen producties, gaat het de fondsen delen met de concurrentie.

Tax shelter is een fiscale gunstmaatregel voor bedrijven die in film of tv-fictie willen investeren. Kanakna zette vorig jaar zijn eerste stappen in de fictie met de humoristische reeks "Duts" (foto) op Canvas. Momenteel filmt het de fictiereeks "De vijfhoek".

Kanakna richt daarom een divisie op die zich moet toeleggen op het aantrekken van geld via tax shelter. "De ervaren Frédéric De Ridder heeft de dagelijkse leiding", zegt coo Kris Spaepen. "Omdat we verwachten dat hij meer fondsen kan ophalen dan we zelf nodig hebben, kan er wellicht gepraat worden met andere productiehuizen."