Koe Luna springt als een paard

Vorige maand was ze even hét gespreksonderwerp in Duitsland: koe Luna. Velen wisten al dat ze door het 15-jarige meisje Regina Mayer bereden werd als een paard. Maar wat bleek nu? De koe kon zelfs, enigszins gezwind, over hindernissen springen. Nu ontdekken ook de internationale media dit "fenomeen": een koe die springt als een paard.

Het was een duidelijke "nee" dat Regina van haar ouders te horen kreeg toen ze jaren geleden naar een eigen paard vroeg. Het meisje zocht naar een alternatief en kwam terecht bij een koe. "We hebben hier een stal vol koeien, waarom zou ik er daarvan dan geen proberen?", vertelde ze aan de lokale nieuwswebsite Passauer Neue Presse. Het eerste kalf, Lilly, was te koppig, maar het tweede kalf dat in aanmerking kwam, Luna, toonde geen angst: "Luna kwam onmiddellijk naar mij toegestapt."

Regina: "In het begin ben ik urenlang met haar gaan wandelen. Ik dacht: "Het moet dan toch mogelijk zijn om haar te berijden als een paard"." Haar vriendinnen lachten haar aanvankelijk uit, maar toen ze zagen wat Regina allemaal met haar koe kon doen, wilden ze Luna ook berijden. Volgens Regina wil Luna de paarden die ze tegenkomt altijd achterna lopen, maar de paarden zouden geen interesse hebben in de koe.

Regina vond dan ook dat het tijd was voor een nieuwe stap: jumping. "Ik moest alles voordoen. Ik kreeg haar enkel over de hindernis door haar te lokken met suiker en wortelen. Meer dan acht hindernissen kan Luna niet aan. Dan is ze moe en wil ze terug naar haar eigen stal", aldus het trotse meisje. Volgens de vader van Regina heeft de dierenarts geen bezwaren tegen het springen van een koe, omdat volgens hem paarden aanvankelijk daarvoor ook niet geschapen waren.

Anne Wiltafski, een Zwitserse koetrainster, vertelde aan The Telegraph dat het niet ongebruikelijk is om een koe te berijden en als werkpaard te gebruiken. Ze voegde eraan toe dat koeien "ongelooflijk toegewijd zijn aan mensen van wie ze houden".

Ondanks de grote liefde tussen Regina en Luna hoopt het meisje uiteindelijk toch een "echt" paard te krijgen.

lees ook

    Meest gelezen