Peeters keert vervroegd terug uit Brazilië

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) keert vervroegd terug uit Brazilië naar Brussel. Peeters zou normaal pas morgenavond vertrekken, maar hij wil aanwezig zijn bij het actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement.

Afgelopen weekend herhaalde Peeters in een kranteninterview de stelling uit de Octopusnota dat het Brussels Gewest nooit een volwaardig gewest zal worden. De oppositiepartij Groen! verweet Peeters dat hij straffe uitspraken doet en vervolgens onbeschikbaar is.

De minister-president vindt het spijtig dat hij de economische missie die hij met goedkeuring van het Vlaams Parlement maakt, vroegtijdig moet verlaten. "Er waren immers nog een aantal belangrijke contacten gepland. Maar ik zal mij laten vervangen door iemand anders van de delegatie".

Peeters had zelf voorgesteld om het debat op donderdag te houden, maar daar ging het Vlaams Parlement niet mee akkoord.