Presidentschap nefast voor kookkunst

Van 2001 tot 2009 was ze de first lady van de VS, aan de zijde van haar man George Bush. Voordien was Laura Bush ook al gedurende vijf jaren first lady van Texas. Ze werd dus op haar wenken bediend, zeker wat het huishouden betrof. Daar draagt ze nu de gevolgen van in haar nieuwe leven, in een ranch in Texas, zo vertelde ze aan New York Times.

“Ik ben erachter gekomen hoe onbekwaam ik in huishoudelijke taken geworden ben. Gedurende 14 jaren heb ik niet meer gekookt. Afgelopen Kerstmis heb ik een lunch klaargemaakt voor mijn moeder en dochter Barbara. Ik heb enkel de borst van een kalkoen gebraden. Een hele kalkoen klaarmaken leek me veel te moeilijk.”

Toch vindt mevrouw Bush alsnog voldoening in één huishoudelijke taak: de schoonmaak. “Ik hou ervan om te poetsen. Mijn dochters lachen me er voortdurend mee uit. Maar ik wil dat dingen mooi geordend zijn. Mijn man is ook behoorlijk op orde gesteld. We zijn beiden meedogenloos wanneer het op het opruimen van rommel aankomt.”

Haar man George, met wie ze in 1977 trouwde, en zijzelf zijn na jaren huwelijk dan ook nog steeds twee handen op één buik. Laura: "Wij doen alles samen, echt waar. We lezen op hetzelfde moment. We gaan vroeg naar bed en lezen vooraleer het licht uitgaat. We eten altijd samen, zowel ’s ochtends als ’s middags." Toch is er één ding waar de nu 64-jarige Laura zich danig aan ergert bij haar man: "Zijn meest vervelende gewoonte is het smakken op kauwgom."

Over haar verhuizing uit het Witte Huis zegt ze nog: "Er is een groot contrast tussen het leven daar en het leven dat ik hier leid. Ik wist helemaal niet dat ik zo’n zenuwpees was totdat ik naar hier verhuisd ben."

lees ook