Prins Filip ontmoet Russische president Medvedev

Prins Filip en minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) hebben met de Russische president Medvedev gesproken over meer economische samenwerking. De prins leidt in Rusland een handelsmissie met meer dan 200 Belgische bedrijven.

Het gesprek vond niet plaats in het Kremlin, maar in de private woning van de president. De ontmoeting duurde drie kwartier en had vooral betrekking op het economisch moderniseringsprogramma van Rusland. Daarvoor is de knowhow van grote internationale bedrijven nodig. "De Russische president meent dat Belgische bedrijven er een belangrijke rol in te spelen hebben", verklaarde minister Vanackere na afloop. Volgens hem was Dmitri Medvedev verheugd over de omvang van de Belgische delegatie.

De Belgische politieke toestand kwam volgens minister Vanackere niet aan bod tijdens het onderhoud en heeft ook geen invloed op de resultaten van de economische zending. "Wat op Belgisch niveau gebeurt, heeft geen impact op de resultaten van de zending", zei hij. "Ons doel is te tonen dat we een antwoord kunnen bieden op de verwachtingen van onze ondernemingen die deze missie maandenlang hebben voorbereid. We zijn niet van plan ons te laten afleiden."

Vanackere heeft morgen een afspraak met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov. Daarbij zal onder meer de internationale actualiteit aan bod komen.