Schwarzenegger keert terug als animatiefiguur

Arnold Schwarzenegger heeft aangekondigd dat hij een eigen animatiefiguur krijgt: The Governator. Hij wordt een strip- en tekenfilmheld die het opneemt tegen allerlei gespuis zonder zich al te veel aan te trekken van de wet.

Drie maanden na zijn afscheid als gouverneur van Californië stapt Schwarzenegger weer de showbusiness in. De nieuwe animatieserie "The Governator" is op Schwarzeneggers leven gebaseerd en dat bevat alle ingrediënten voor een spannende serie. Zo was hij kampioen bodybuilden, succesvol Hollywoodacteur en gouverneur van Californië. De titel is gebaseerd op zijn bijnaam als gouverneur: een samentrekking van zijn oude politieke titel en een van zijn meest succesvolle films "The Terminator".

In "The Governator" gaat de superheld met een team van whizzkids de criminaliteit bevechten en probeert hij natuurrampen te voorkomen. "Het gaat over een wereld waar je misdaad kan bestrijden zonder dat het systeem je hindert, of zonder dat je toestemming moet gaan vragen aan al te veel mensen", zegt de 63-jarige Schwarzenegger. "In deze fantasiewereld heeft de gouverneur extra krachten."

Schwarzenegger lijkt niet meteen van zin om zich weer volop op de politiek te storten. "Ik ben niet zo happig om me weer verkiesbaar te stellen", aldus de Oostenrijkse Amerikaan in een interview. "Showbusiness is belangrijk nu. En ik heb het geluk dat ik niet alleen in de politiek sta, maar ook nog met een voet in de showbusiness."

"The Governator" zou volgend jaar in première gaan, maar de trailer is nu al te zien. Wellicht volgen daarna ook nog een 3D-film en een game.

Légion d'Honneur voor Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger is in Cannes ook opgenomen in de Ordre national de la Légion d'Honneur door de Franse minister van Cultuur Frédéric Mitterrand.