Vader Nederlandse tienermoeder ook vader baby

De vader van het 12-jarige Nederlandse meisje dat twee weken geleden tijdens een schoolreis beviel, is opgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er ernstige vermoedens dat de 52-jarige man zijn dochter seksueel heeft misbruikt en ook de vader van de baby is.

Het meisje uit Groningen beviel tijdens een schoolreis van een dochter. De tiener beweerde dat ze niet wist dat ze zwanger was. Op haar school had ook niemand de zwangerschap opgemerkt.

Na DNA-onderzoek acht het Nederlands Forensisch Instituut nu de kans groot dat de vader van het meisje ook de vader van zijn kleindochter is. Op verzoek van de politie stond de man -die al eens veroordeeld werd voor zedenfeiten- zijn DNA vrijwillig af. Hij riskeert een celstraf van 12 jaar.

De tienermoeder en haar dochter worden voorlopig opgevangen in een pleeggezin om te bekomen van de bevalling en de commotie. Een rechter zal binnenkort beslissen wat er definitief met moeder en kind moet gebeuren.