Video van "The enemy" van Zornik bekroond

De videoclip van "The enemy" van Zornik heeft op het European Film Festival in Parijs de prijs voor beste videoclip gewonnen. De jury loofde de creatieve uitwerking van het controversiële thema van de song en de filmische beeldvoering van regisseur Inti Calfat.

"Wat als je vervaldatum aangebroken is en er is geld noch plaats om je te onderhouden?" Dat is het uitgangspunt waarmee Zornik aan de slag trok om de videoclip "The enemy" in te blikken.

Het resultaat is een video/kortfilm waarin controverse niet geschuwd wordt en waarin bejaarden wegens afgeschreven van een klif gereden worden.

"Ik ben blij verrast door deze internationale waardering voor Zornik en regisseur Inti Calfat", reageert zanger Koen Buyse. ""The enemy" heeft een opvallend en confronterend thema dat discussie kan én mag uitlokken. Alles is tegenwoordig "wegwerp". Dat leek ons boeiend om over na te denken en zo kwamen we bij het probleem van de vergrijzing. En blijkbaar is dat thema ook actueel in het buitenland."