4 keer taart voor aartsbisschop Léonard

Aartsbisschop André-Joseph Léonard heeft gisteren 4 taarten in het gezicht gekregen tijdens een lezing voor studenten op de universiteitscampus van Louvain-la-Neuve. Dat heeft de Franstalige omroep RTBF gemeld.

De bijeenkomst was georganiseerd door een studentenvereniging. Bij zijn aankomst liep het echter al fout en kreeg hij 1 taart in het gezicht. "Hij verdient het voor alle homo's die het niet durven te zeggen thuis en voor alle meisjes die abortus willen plegen", zei de taartengooier.

De veiligheidsdiensten konden niet vermijden dat Léonard ook tijdens de bijeenkomst nog eens werd aangevallen. Hij kreeg nog eens 3 taarten in het gezicht, al ging het volgens sommigen om pizza's met slagroom.

Het is niet de eerste keer dat Léonard het doelwit is van taartengooiers. Tijdens een gebedsdienst op Allerheiligen in de kathedraal van Brussel was hij ook al eens slachtoffer.

Meest gelezen