55-jarige blijft zoeken naar "eeuwige jeugd"

Al vanaf 2000 mag ze zich de gekroonde koningin van de plastische chirurgie noemen. Want volgens Guinness World Records blijft Cindy Jackson ook nu nog onbedreigd aan de top staan. Intussen is het aantal ingrepen op haar lichaam gestegen tot 52. Niet dat een wereldrecord behalen haar bedoeling was, zei ze gisteren in het tv-programma “Good Morning America": "Ik wil alleen maar een jong iemand zien in de spiegel".

Jackson is intussen 55 en besteedde tot hier toe ruim 70.000 euro aan verschillende vormen van plastische chirurgie. "Ik heb slechts 14 operaties ondergaan die onder volledige verdoving gebeurden. De andere ingrepen hadden betrekking op onder meer botoxinspuitingen, facelifts, ooglidcorrecties en liposucties. Een van mijn laatste operaties is een knieliposuctie", zegt de Amerikaanse die momenteel in Londen woont.

Jackson: "Het was nooit mijn ambitie om een wereldrecord te vestigen. Maar ik wilde alles doen om er toch maar beter en jonger uit te zien. Ik heb er geen enkel probleem mee om met de natuur te knoeien, want de natuur knoeit ook met mij. Maar zo zitten mensen in mekaar. We passen op verschillende manieren de mogelijkheden van de natuur aan."

Op de vraag waarom wel zij en niet anderen die drang voelen om er almaar beter uit te zien, is Jackson resoluut: "Iedereen is verschillend. En de reden waarom ik het doe is dus heel simpel: ik wil er beter uitzien. Ik wil niet in de spiegel kijken en een oud gezicht zien. Ik heb altijd gevoeld dat ik me in het verkeerde gezicht en lichaam bevond."

Ten slotte vindt ze dat ze heel bewust, zelfs mathematisch, met de keuze van haar operaties omgaat, zodat ze uiteindelijk niet zal eindigen "als een freak". "Want het beste resultaat is dat je er uiteindelijk nog natuurlijk uitziet. Ik wil niet dat iemand ziet dat ik plastische chirurgie ondergaan heb", besluit ze. Iets waar ze volgens kenners behoorlijk in geslaagd is.

lees ook