"Concert was perfect, bijna te perfect"

De Engelse zangeres Adele heeft gisteren een uitverkocht concert gegeven in het Koninklijk Circus in Brussel. "Ze klinkt ongelofelijk live. Haar stem was heel helder en doorleefd. Het was perfect, bijna te perfect", zegt Ward Verreycken in "De ochtend" op Radio 1.

"Het is mooi om te zien dat het publiek opnieuw een echt talent waardeert. Adele is een verfrissend contrast met de glitter en het vuurwerk waar andere popprinsessen zich achter verschuilen", zegt Ward Verreycken op Radio 1.

De filmjournalist van de VRT was onder de indruk van de stem van Adele, maar bleef toch een klein beetje op zijn honger zitten. "Ze heeft bijna alle nummers van haar twee albums afgewerkt. Ik hoorde niks nieuws en na 75 minuten was het concert afgelopen, maar nogmaals, haar stem is fenomenaal. Het publiek hing aan haar lippen en dat was terecht", aldus Verreycken.

Adele brak twee jaar geleden door met "Chasing pavements". Dat nummer was de grootste hit van haar debuutalbum "19". Ze werd toen samen met Amy Winehouse en Leona Lewis aangeduid als de grote beloftes. Haar tweede album, "21", is op weg om alle records van de tabellen te vegen in Groot-Brittannië.

"Adele heeft intussen iedereen voorbijgestoken. Er zijn al meer dan 2 miljoen cd's verkocht van "21", dat is een cijfer dat enkel bereikt werd door de absolute bestsellers van voor het downloadtijdperk", zegt Ward Verreycken.