"Ex-spionne" maakt klunzige indruk op catwalk

Eind juni van vorig jaar werden in de VS tien mensen opgepakt die gespioneerd zouden hebben voor Rusland. Onder hen was de toen 28-jarige Anna Chapman, die vooral door haar looks al snel vergeleken werd met een Bond-girl. Nadat ze deel had uitgemaakt van een gevangenenruil enkele weken later tussen de VS en Rusland, begon Chapman vooral haar uiterlijk uit te spelen om internationale roem te bereiken.

Naast onder meer de lancering van een eigen wodka, een optreden met de Russische premier Vladimir Poetin, allerhande optredens in tv-programma’s en diverse fotoshoots in weinig verhullende kledij, stond er recent een modedefilé op het programma, tijdens de Moskou Fashion Week. Als een echte Bond-girl stapte Chapman, dus met een vette knipoog naar haar vroegere leven, de catwalk op, inclusief (echte) revolver.

Maar spionnes zijn niet meer wat ze zijn geweest en handigheid met revolvers is blijkbaar geen must meer. Chapman liet haar revolver dan ook op een klunzige manier vallen, ondanks het feit dat ze een vergunning heeft om een dergelijk wapen te mogen gebruiken. "Voor een spion maakt het toch deel van je job uit een revolver te kunnen hanteren. Dat is heilig en er zo achteloos mee omgaan is helemaal onaanvaardbaar", klonk het nadien. Opnieuw wordt de vraag gesteld in hoeverre Chapman écht een spionne geweest is.

lees ook