"Missionarissen van het Vlaamse lied"

Peter Van de Veire en Miguel Wiels zijn na hun samenwerking in "Peter Live" nog niet uitgekeken op elkaar. Met "Café Flamand" stellen ze een nieuw muzikaal project voor, dat "het grootste karaokefeest van Vlaanderen" moet worden.

De show "Peter Live" verdween een paar maanden geleden van het tv-scherm, maar  presentator Peter Van de Veire en pianist Miguel Wiels hadden nog zin om verder samen te werken. "Nochtans verliep onze samenwerking in het begin niet zo vlot", bekent Wiels. "We vonden elkaar eerst niet zo tof. Maar tijdens het programma leerden we elkaar beter kennen en zijn we vrienden geworden."

De twee ontdekten dat ze een gemeenschappelijke passie hebben: Vlaamse muziek. Zo ontstond het idee voor "Café Flamand", een liedjesprogramma waarmee ze komende zomer door het land toeren in het gezelschap van een aantal Vlaamse zangers.

De zangers, onder wie Kris Wauters, Walter Grootaers, Belle Perez, Free Souffriau, Wim Soutaer en Willy Sommers, zullen Vlaamse liedjes van de voorbije 50 jaar zingen. Ze worden bijgestaan door het publiek, dat de liedjesteksten kan lezen in krantjes die worden uitgedeeld.

Van de Veire en Wiels hopen niet alleen dat het publiek uit volle borst meezingt, ze willen ook aantonen "welke geweldige muziek hier is gemaakt". "Wij zijn missionarissen van de Vlaamse muziek: pater Miguel en pater Peter", grapt Van de Veire.