"Ook getest op mensen" wint Skepp-prijs

Het Eén-programma "Ook getest op mensen" heeft de "Zesde Vijs" gewonnen. De vereniging Skepp kent die prijs jaarlijks toe aan een media-initiatief dat wetenschappelijk onderbouwde kennis heeft verspreid en pseudowetenschap heeft weerlegd.

De Skepp-jury stelt het op prijs dat de winnaars in primetime een programma maken waarin boude beweringen, discutabele volkswijsheden en algemene misvattingen tegen het verhelderende licht van de wetenschap worden gehouden.

"En wat nog straffer was: men liet zien hoe ze tot dat antwoord kwamen", klinkt het. "De wetenschappelijke methode werd aanschouwelijk gemaakt. Mogelijke antwoorden werden op hun waarheidsgehalte getest en zonodig ontkracht." Presentator Marcel Vanthilt (foto) heeft de prijs persoonlijk in ontvangst genomen.