Blokken in de sacrale stilte van een abdij

Zes Vlaamse abdijen zetten hun poorten open voor blokstudenten, dat meldt het christelijk opinieblad Tertio. Dat past in een nieuwe evolutie waarbij studenten steeds vaker samen studeren.
Blokstudenten verkiezen steeds vaker om samen te blokken (archieffoto)

Enkele gastenpaters en -zusters laten aan het christelijk opinieblad weten dat de studenten vooral stilte en regelmaat zoeken in de abdijen: "De strakke dagorde, met vastgestelde uren voor studie en ontspanning spreekt studenten wel aan. De stilte die heerst binnen de kloostermuren, bevordert bovendien langdurige concentratie."

Tijdens de blokperiode zoeken studenten elkaar steeds vaker op om samen te studeren. Dat is een betrekkelijk nieuwe evolutie. Sinds vorig jaar spelen de universiteiten hierop in door tijdens de blokperiode de bibliotheken langer open te stellen.

Blokkende studenten zijn welkom in de abdijen van Averbode, Tongerlo, Postel, Affligem, Brecht en Westmalle.