Geen "The times they are a-changing" in Peking

Bob Dylan heeft vanavond voor het eerst een concert gegeven in China. Zijn optreden in Peking duurde twee uur en werd enthousiast onthaald door een gemengd publiek van Chinezen en expats.

Vorig jaar verbood de Chinese overheid Dylan nog om in China op te treden, maar nu zette ze het licht toch op groen, al kreeg de singer-songwriter wel strikte richtlijnen opgelegd. Zo mocht hij de politiek getinte songs "The times they are a-changing" en "Blowin' in het wind", nochtans hoogtepunten uit zijn 50-jarige carrière, niet spelen.

"Hard rain", nochtans ook een protestsong, speelde Dylan dan weer wel, maar hij liet zich op het podium niet uit over China of over de betekenis van zijn eerste optredens in het land.

Het optreden van Dylan duurde ruim twee uur en hij werd meer dan eens terug op het podium geroepen voor bisrondes. De volgende dagen treedt hij nog op in Shanghai en Hongkong. De Chinese staatsmedia hebben uitgebreid aandacht besteed aan de concerten van de Amerikaanse singer-songwriter.