Grote internetveiling voor slachtoffers in Japan

Meer dan 150 artiesten van platenfirma EMI werken mee aan een grote veiling op het internet ten voordele van het Rode Kruis. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aardbeving in Japan.

"De veiling telt items van meer dan 150 artiesten en bevat op dit ogenblik ongeveer 235 items, die door artiesten werden afgestaan", meldt EMI in een persbericht.

Onder anderen Coldplay, Katy Perry, Iron Maiden, Jane Birkin en Depeche Mode werken mee. Ook Belgische acts als Clouseau, Customs, Intergalactic Lovers en Bart Peeters doen hun duit in het zakje.

De veiling van  memorabilia en akoestische thuisconcerten loopt tot donderdag 21 april. Enkele in het oog springende aanbiedingen zijn een gehandtekende gitaar van Norah Jones, de laptop die David Guetta gebruikte om de demo's van "One love" te maken en handgeschreven liedjesteksten van Brian Wilson.

"Onze gedachten gaan allemaal uit naar de slachtoffers in Japan die trachten hun leven weer op de rails te krijgen. Ik -  en ook alle andere EMI-artiesten - zijn blij dat we met deze veiling toch iets van hulp kunnen bieden. Hoe klein de giften ook, elke euro telt", motiveert Norah Jones (foto boven) haar deelname aan de veiling voor het goede doel.