Muzikant Bryan Ferry in ziekenhuis opgenomen

Bryan Ferry, de frontman van de Britse band Roxy Music, is gisteren onwel geworden. Normaal gezien ging de zanger in de Londense O2 Arena optreden, maar hij is naar het ziekenhuis gegaan voor een aantal tests.

De 65-jarige Ferry had later op de avond moeten optreden in de O2 Arena, maar uiteraard moest hij afzeggen. In eerste instantie werd aan een hartaanval gedacht, maar na diverse tests bleek dat niet het geval te zijn. Ferry zou zich al enkele dagen niet goed hebben gevoeld. Zijn woordvoerder benadrukte dat de tests gedaan zijn als voorzorgsmaatregel.

Ferry was net terug van een wereldtournee met Roxy Music en gaat later deze maand aan een solotour beginnen. Het is nog niet duidelijk of de gezondheidstoestand van de zanger gevolgen heeft voor deze optredens, maar volgens zijn woordvoerder gaan die door zoals gepland. Ferry staat ook op de affiche van het Cactus Festival in Brugge.

Met Roxy Music scoorde Bryan Ferry de hits "Avalon", "Love is the drug" en "Jealous guy". Hij bouwde ook een succesvolle solocarrière uit, met hits zoals "Slave to love" en "Let's stick together".