Naar strikte voorwaarden voor dotatie Laurent?

De kans is groot dat er strikte voorwaarden komen voor de dotatie van prins Laurent. Zo zou de prins voortaan toestemming moeten vragen voor elke buitenlandse reis. Als hij zich daar niet aan houdt, zou hij zijn dotatie geheel of gedeeltelijk kunnen verliezen.

Het bericht stond in Het Laatste Nieuws en is bevestigd in regeringskringen. Rond de dotatie van Laurent is heel wat commotie ontstaan, nadat hij tegen de wil van de koning en de premier naar Congo was gereisd.

Het gewoon afschaffen van de dotatie van Laurent zou weinig kans maken, zo wordt vernomen in regeringskringen, omdat dan de vergoeding voor prinses Astrid meteen ook op de helling zou komen te staan.

Naar verluidt wil het Paleis in geen geval dat Astrid het slachtoffer wordt van de Congoreis van Laurent. Premier Yves Leterme (CD&V) zal Laurent binnenkort ontvangen en hem op zijn plichten wijzen. Leterme bevestigde vanmorgen na afloop van het kernkabinet dat hij aan een dossier werkt over Laurents dotatie.

Het is het parlement dat uiteindelijk moet beslissen over eventuele maatregelen.