Werken op E40 veroorzaken grote hinder

Op de E40 is er vanmorgen grote verkeershinder geweest ter hoogte van Erpe-Mere. Er waren wegwerkzaamheden die om 5.30 uur afgelopen moesten zijn, maar pas om 8 uur waren de drie rijstroken weer vrij.

Het Vlaams Verkeerscentrum heeft bestuurders aangeraden om de E40 tussen Gent en Erpe-Mere te vermijden. Er was om 6 uur al vertraging en de filetijd liep snel op. Er was maar één rijstrook vrij. Het verkeer verliep stapvoets over een afstand van acht kilometer.

De werkzaamheden moesten om 5.30 uur afgelopen zijn. "Er is iets fout gelopen bij het bedrijf dat het warme asfalt moet aanleveren", vertelt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Omstreeks 8 uur werden de drie rijstroken weer beschikbaar, maar de file raakte pas moeizaam opgelost. Ook op de N9 tussen Wetteren en Erpe-Mere en Aalst was er file.