"Caravane d'Amour" tegen relatiegeweld

In 90 procent van de relaties bij jongeren is geweld aanwezig, dat blijkt uit een studie van de Franse gemeenschap uit 2007. Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille (Groen!, foto) wil daar met een rondtrekkende "Caravane d'Amour" iets aan doen.

In de "Caravane d'Amour" kunnen jongeren informatie krijgen over relaties en ervaringen uitwisselen. "We willen eigenlijk aan de jongeren tonen dat geweld binnen een relatie echt niet kan", aldus De Lille. "Ze beseffen dat wel als het over fysiek geweld gaat, maar in de meeste gevallen van geweld binnen een relatie gaat het over psychologisch geweld." Het gaat dan bijvoorbeeld over het lezen van de ander zijn sms'jes. "Of jongens die tegen hun vriendin zeggen hoe ze zich moeten kleden."

Gedurende de gehele maand april trekt de "Caravane d'Amour" door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Om zoveel mogelijk jongeren te bereiken, hoort bij de campagne ook een website en een facebookpagina.