"Ik begin niet meer aan een tv-reeks"

Jan Eelen, de maker van de populaire Eén-serie "De Ronde", stopt met tv-reeksen. "Ik begin er niet meer aan. 450 minuten fictie is te veel", zegt hij in "Reyers laat". Eelen wil wel nog projecten van maximaal 2 uur doen, zoals bioscoopfilms.

Eelen, regisseur en scenarist bekend van programma' s als "Het eiland", "In de gloria" en "Alles kan beter", heeft al filmplannen, maar wil daar voorlopig niets over kwijt.

Over zijn trouw aan productiehuis Woestijnvis is hij duidelijk: "Ik ben -denk ik- getrouwd met Woestijnvis. Ik kan alles doen wat ik wil en hoop dat Woestijnvis in zalige omgevingen blijft zwemmen", stelt Eelen.

Het is geweten dat Eelen niet tuk is op reclameblokken tussen zijn programma's. Woestijnvis heeft wel een bod gedaan op de commerciële zenders Vijftv en VT4. "Ik kan niet met reclame om, maar ik denk dat ze dat met mij wel op voorhand zullen overleggen... Ik denk dat als VTM tussen "Code 37" geen reclame zou zetten, er meer volk naar zou kijken. Je maakt een programma en het is veel plezanter als het een trein is waar je niet kan van afstappen", ziet Eelen het.