"Paris Hilton geeft geleende juwelen niet terug"

Paris Hilton wordt voor de rechtbank gedaagd omdat ze juwelen ter waarde van 42.000 euro zou achterhouden. Hilton kreeg de juwelen in 2007 in bruikleen, maar ze werden twee jaar later gestolen in haar huis in Manhattan. De politie vond de juwelen terug en Hilton zou ze sindsdien niet teruggegeven hebben.

De Duitse verzekeraar Allianz SE sleept de rijke hotelerfgename voor de rechter wegens "contractbreuk" en "nalatigheid". Allianz SE beweert Hilton verschillende keren te hebben gebeld en ook mails te hebben verstuurd om haar te vragen de juwelen terug te geven. Er volgde echter nooit een antwoord.

Hilton kreeg de waardevolle accessoires van juwelier Damiani. Ze mocht de juwelen dragen bij publieke optredens. In het contract stond wel dat Hilton de juwelen veilig moest opbergen als ze ze niet gebruikte. Bij een inbraak in haar huis echter verdwenen de juwelen van Damiani en andere sieraden. Allianz SE stelt dat Hilton nonchalant was en haar voordeur niet op slot had gedaan. De politie kon nadien de juwelen terugvinden en heeft ze terugbezorgd aan de hotelerfgename.

De woordvoerster van Hilton liet alvast weten dat de zaak op "geen feiten gebaseerd" is en dat de teruggevonden juwelen niet de juwelen van Damiani waren, maar fantasiesieraden.