Amerikaan blaft zichzelf naar rechtbank

Een politiehond in zijn eigen taal aanspreken heeft een 25-jarige Amerikaan uit Ohio aardig wat kopzorgen bezorgd. De man werd door een politieman betrapt toen hij een politiehond in de combi aan het ophitsen was.

De 25-jarige Ryan James Stephens was luidop aan het blaffen en sissen naar een razende hond die in de politiecombi aan het wachten was op zijn baasje. Die was op het moment van de feiten vaststellingen aan het doen bij een verkeersongeval in Mason, in de Amerikaanse staat Ohio.

Timber, zo heet de politiehond, deed volgens zijn eigenaar alles volgens het boekje. "Als hij zich in het nauw gedreven voelt, begint hij te blaffen", schreef de man in zijn rapport over het incident.

Uit onderzoek bleek dat de aanstoker van het voorval onder invloed was van alcohol. Desalniettemin verdedigde hij zich door te zeggen dat het de hond was die begon te blaffen, zo schrijft de New York Daily News.

Uiteindelijk werd de man door een werknemer van een bar in de buurt naar huis gebracht. Eind april krijgt hij van de rechter te horen hoe hoog de boete is die hij moet betalen voor het "plagen van een politiehond in functie."

lees ook