Bejaarde vrouw neergestoken in Mortsel

In Mortsel, bij Antwerpen, is vanmiddag een bejaarde vrouw met een mes in de rug gestoken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Omstreeks 15.20 uur wilde de 73-jarige vrouw haar kleinkind oppikken op school. Onderweg werd ze echter door een onbekende dader aangevallen en in de rug gestoken. De dader vluchtte daarop weg.

Over de identiteit en het motief van de dader bestaat de grootste onduidelijkheid. Getuigen spraken van een vrouwelijke dader, met zwart haar en een rode jas.  

Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse en er is een onderzoeksrechter aangesteld. Het wapen, een groot koksmes, werd op de plaats van de feiten teruggevonden. Het slachtoffer werd intussen  geopereerd, maar haar toestand blijft kritiek.