Botsing met drie vrachtwagens op E19

Op de E19 in Sint-Job-in-'t-Goor, richting Antwerpen, zijn vanmorgen drie vrachtwagens op elkaar ingereden. Het verkeer moest een tijdlang via de af- en oprit verder. Intussen is de weg weer vrij.

Het ongeluk gebeurde in de file. "We stonden stil toen er een andere vrachtwagen met hoge snelheid kwam aangereden en achterin op mijn truck inreed. Toen werden we allemaal in elkaar gedrukt", vertelt de chauffeur van de middelste truck.

"Die van de eerste truck is naar het ziekenhuis gebracht met nekpijn en die van de laatste vrachtwagen zat gekneld, ik ben er gelukkig nog goed van afgekomen." De brandweer had anderhalf uur nodig om de geknelde Poolse chauffeur uit de verhakkelde achterste vrachtwagen te bevrijden. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Pas nadat de man bevrijd was, konden de takelwerkzaamheden van start gaan. Tot die afgelopen waren, bleef de E19 versperd. Het verkeer moest de afrit van Sint-Job nemen en vervolgens via de oprit de snelweg weer oprijden.

Door de problemen stond er een lange file richting Antwerpen, met vertragingen tot een uur. Het verkeer vanuit Nederland werd omgeleid via de A12.