Fastfoodclown Ronald McDonald maakt comeback

Fastfoodclown Ronald McDonald maakt een comeback. De 48-jarige clown, wordt van onder het stof gehaald. In de Verengde Staten wordt de mascotte opnieuw ingezet in reclamespots van fastfoodketen McDonald's.

Er ging heel wat speculatie vooraf aan de reclamefilmpjes. De clown is bijna een halve eeuw oud en zou niet meer passen in het huidige "gezonde" imago van de fastfoodketen. McDonald's spaart kosten noch moeite om haar imago van dikmaker kwijt te raken.

De kindermenu van de keten, dat gepromoot wordt door de clown en waarbij kinderen speeltjes krijgen, ligt onder vuur in de VS. Onder meer in San Francisco en New York willen politici speelgoed bij fastfoodmaaltijden verbieden. Nergens in de wereld zijn de cijfers van kinderobesitas zo hoog als in de VS.