Griekenland vier dagen verstoken van nieuws

In Griekenland hebben de journalisten het werk neer neergelegd uit protest tegen een ontslaggolf in de sector en voor het behoud van hun loon. Hun actie zal vier dagen duren, waardoor de Grieken tot maandag geen nieuws krijgen.
Archieffoto

Vier dagen lang zullen radio en televisie geen journaal uitzenden. Er verschijnen ook geen kranten van vrijdag tot maandag. Nieuwssites worden niet geactualiseerd, en het Griekse persagentschap ANA verstuurt geen berichten. Het gaat om de zwaarste staking in de mediasector sinds 1976. De staking van de journalisten, in totaal zo'n 7.000 werknemers, wordt ook gevolgd door de technici en bedienden uit de sector.

De journalistenvakbonden mobiliseren al sinds december tegen een ontslaggolf in de sector. Door de economische crisis en de zware bezuinigingen lopen de verliezen van de vijf grootste Griekse mediagroepen op. Zowel de verkoop als de advertentie-inkomsten zijn met ruim een vijfde gedaald.