Man en vrouw strijden om zelfde Grammy Award

De Academy of Recording Arts and Sciences in Amerika heeft beslist om volgend jaar 78 in plaats van 109 Grammy Awards uit te reiken. "De lat voor het winnen van een Grammy gaat omhoog", motiveert voorzitter Neil Portnow de beslissing.

De Academy of Recording Arts and Sciences is niet over een nacht ijs gegaan bij de hervorming van het aantal awards. "Een herstructurering van de categorieën drong zich op. We moeten met onze tijd mee", aldus Neil Portnow.

In een aantal categorieën (o.m. pop, r&b en country) gaan mannen en vrouwen het tegen elkaar opnemen. "Het geslacht maakt geen verschil. Een goede zanger is een goede zanger, man of vrouw", klinkt het.

Ook een aantal nicheprijzen (o.m. rapoptreden van duo of groep) is geschrapt. De artiesten kunnen wel meedingen naar awards in meer algemene categorieën.

De Grammy Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen in de VS. De prijzen werden voor het eerst uitgereikt in 1957. Begin 2012 worden de Grammy Awards voor de 54e keer toegekend.