Politie ontdekt opnieuw massagraf in Mexico

In Mexico zijn 59 lichamen ontdekt in een massagraf in de staat Tamaulipas. Net nu waren er in meer dan 20 steden betogingen tegen het drugsgerelateerde geweld.

De politie voerde een raid uit in het noordelijke stadje San Pedro tijdens een onderzoek naar de ontvoering van busreizigers. Daarbij deed de politie een gruwelijke ontdekking. In verschillende putten lagen in totaal 59 lichamen.

De ontdekking vond plaats vlak bij de plaats waar vorige zomer nog 72 migranten werden vermoord door een drugskartel.

Gisteren waren er net betogingen in een twintigtal steden tegen het drugsgerelateerde geweld. Sinds eind 2006 zet president Felipe Calderón het leger in tegen de drugskartels. Sindsdien zijn er al meer dan 35.000 doden gevallen. De manier waarop de regering de drugskartels bestrijdt, zet kwaad bloed bij de betogers wegens het hoge aantal slachtoffers.