Radio Maria wil hoger bereik met Exqi FM

Het religieuze radiostation Radio Maria neemt de radiofrequenties van de zender Exqi FM over. Dat heeft Exqi-topman Gabriël Fehervari aan De Morgen bevestigd. Met de overname wil de katholieke zender een hoger bereik halen in Vlaanderen.

Tussen Exqi FM en Radio Maria waren eerder verkennende gesprekken aan de gang. Momenteel is de Nederlandse variant van Radio Maria, die uitsluitend katholieke programma's aanbiedt, in Vlaanderen te beluisteren via de AM-frequentie en op het internet. Maar de zender wou een plaats op de veel toegankelijkere FM-band.

"Er waren vijf serieuze kandidaten", vertelt Gabriël Fehervari in De Morgen. "En Radio Maria bleek de meest geschikte." Exqi FM maakte deel uit van zijn plannen voor een multimediaplatform. Maar toen die niet van de grond leken te komen, wou Fehervari zijn radiostations van de hand doen.

Nu is het aan de Vlaamse Regulator voor de Media om zich over de wijziging van zendvergunning uit te spreken. Wanneer en of Radio Maria in Vlaanderen van start gaat, hangt af van zijn beslissing. De World Family of Radio Maria is een wereldwijd net van meer dan 50 stations.