Van Rampelberg en De Graeve in "Tot altijd"

Regisseur Nic Balthazar heeft zijn cast voor zijn nieuwste langspeelfilm "Tot altijd" voorgesteld. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Geert Van Rampelberg en Koen De Graeve. Balthazar koos voor "een ensemble acteurs met eenzelfde soort register en dezelfde affiniteit".

Naast Van Rampelberg en De Graeve vertolken ook Michel Van Dousselaere, Viviane De Muynck, Iwein Segers, Ben Segers, Lotte Pinoy, An Miller, Eva Van der Gucht, Lucas Vandervost, Sam Bogaerts en Felix Maesschalk een rol.

In "Tot altijd" (wat als werktitel "Team Mario" had) wordt het thema van euthanasie aangepakt. De film is ook gebaseerd op het leven van Mario Verstraete, de eerste Belg die in 2002 legaal euthanasie liet uitvoeren. Balthazar noemt de film over doodgaan, "een film over het leven". "Wat de boeddhisten ook zeggen: de dood in de ogen durven kijken, is het leven echt durven vastgrijpen", legt de regisseur uit.

"Tot altijd" kreeg al een speciale vermelding van de jury op het Filmfestival van Rome en de internationale rechten werden al verkocht, nog voor de film gemaakt is. De opnames in en rond Gent starten pas op 19 april. Balthazar oogstte eerder al succes met "Ben X".