Zeker 13 doden bij schietpartij in school in Rio

In de wijk Realengo in het westelijke deel van Rio de Janeiro, in Brazilië, heeft een man het vuur geopend in een lagere school. Volgens de plaatselijke brandweerdiensten zijn er 13 doden en raakten ook 22 mensen gewond. De schutter zelf pleegde zelfmoord toen de politie tussenbeide kwam.

De dader zou een 24-jarige ex-leerling van de school zijn. Volgens ooggetuigen vuurde hij in totaal meer dan 100 kogels af op leerkrachten en leerlingen. De schutter zelf is ook overleden. Hij schoot zich een kogel door het hoofd toen de politie tussenbeide kwam, zeggen getuigen.

"Als de politie niet zo snel ter plaatse was geweest, kon de tragedie nog veel erger geweest zijn. De man had nog veel munitie en droeg twee wapens", zei brandweerkolonel Djalma Beltrame.

De man is de school binnengeraakt met de smoes dat hij een conferentie aan de leerlingen zou geven en had een rugzak aan. Hij was goed gekleed volgens getuigen. Daarop begaf hij zich naar de derde verdieping, waar hij de schietpartij begon.