"Vampiervrouw" toont haar nieuwe hoorns

Misschien kende u haar al, maar afgelopen weekend was ze opnieuw de ster op een internationale tatoeagebijeenkomst, dit keer in Monterrey, Mexico. Maria Jose Cristerna, in Mexico vooral bekend als "mujer vampiro", liet zich gewillig fotograferen en filmen, inclusief haar nu vier uitpuilende hoorns op haar voorhoofd, haar grote snijtanden in haar mond en haar piercings en tatoeages zowat overal.

Het leven van Cristerna ging niet over rozen. Na op zeer jonge leeftijd getrouwd te zijn, bleek haar man niet de lieve echtgenoot die ze dacht gevonden te hebben. Hij sloeg niet alleen haar maar ook hun vier kinderen. Zo raakte ze in de ban van de wereld van de tatoeages, "want die voelden als een bevrijding voor mij", vertelde ze onlangs in een reportage voor de Peruaanse televisiezender ATV. Maar omdat het huiselijke geweld bleef, besloot ze uiteindelijk toch haar man te verlaten. De drang naar steeds meer tatoeages bleef, zodat haar lichaam momenteel voor ongeveer 98 procent getatoeëerd is.

Naast de tatoeages volgden ook piercings en uiteindelijk titaniumimplantaten in haar voorhoofd, waardoor er op haar gezicht hoorns te zien zijn: eerst twee kleine, daarna kwamen er twee bij. Twee van de uiteindelijk vier hoorns werden groter gemaakt. Nu hoopt ze op nog twee nieuwe implantaten op haar achterhoofd. Cristerna op de Mexicaanse nieuwswebsite Grupo Reforma : "Die hoorns zijn een symbool van sterkte en werden geïmplanteerd zonder verdoving. De grote snijtanden heb ik laten aanbrengen omdat ik als kind al van vampieren hield. Om die reden heb ik ook de kleuren van mijn ogen veranderd."

William, een van haar kinderen, heeft geen problemen met het uiterlijk van zijn moeder: "Als anderen zeggen dat ze lelijk is, dan is dat hun probleem. Mijn moeder is vrij te doen wat ze wil."

Cristerna, weliswaar afgestudeerd in de rechten, is momenteel fulltime tatoeëerster: "Door anderen te tatoeëren hoop ik onsterfelijk te worden. Om dus een vampier te zijn en nooit dood te gaan. Want zo laat ik mijn werk achter op de huid van anderen."

lees ook