Dader steekpartij in Mortsel opgepakt

In een psychiatrische instelling in de buurt van Mortsel is de vermoedelijke dader opgepakt van de steekpartij gisteren op de Mechelsesteenweg. Het gaat om een vrouw van 29. Ze werd intussen ook aangehouden door de onderzoeksrechter.

De vrouw heeft de feiten niet bekend, maar werd geïdentificeerd op basis van camerabeelden. Daarop was te zien hoe ze het vermoedelijk gebruikte mes kocht in een winkel vlakbij de plaats van de misdaad.

Volgens het parket was de vrouw vanwege geweldpleging al sinds 2003 met tussenpozen geïnterneerd. Haar genezingsproces hield in dat ze de instelling overdag mocht verlaten. Ze stond onder toezicht van de Commissie ter Bescherming van de Maatschappij (CBM).

Het slachtoffer, een vrouw van 73, verkeert nog steeds in levensgevaar. Ze was gisteren op weg om haar kleinkind op school af te halen, toen ze werd aangevallen en in de rug werd gestoken. De dader vluchtte meteen weg.

Het wapen werd snel gevonden, wat tot een succesvolle rondvraag in enkele lokale winkels leidde. Het onderzoek werd gevoerd door de lokale politie MINOS en de federale gerechtelijke politie.