Hinder op Charleroi na mislukte landing F-16

Op de luchthaven van Charleroi heeft een Nederlandse F-16 een mislukte landing gemaakt. Niemand raakte gewond, maar het toestel is wel beschadigd. Er ontstond wel hinder voor het andere vliegverkeer.

Het toestel was in Charleroi voor een onderhoudsbeurt bij vliegtuigbouwer Sabca. Tijdens een testvlucht liep het even mis. Het toestel wilde landen en meteen een doorstart maken, maar dat lukte niet. De piloot bleef ongedeerd, maar de F-16 raakte beschadigd en over een afstand van 300 meter lagen er kleine brokstukken op de landingsbaan.

Daardoor was er hinder voor het andere luchtverkeer op Charleroi. Dat kwam erg ongelegen bij de start van de vakantie. De landingsbaan bleef  enkele uren gesloten. Daardoor werden dertien vertrekkende vluchten geannuleerd en dertien aankomende vluchten omgeleid naar Luik of Zaventem.

André Antoine (CDH) de bevoegde Waalse minister, heeft beslist -om reizigers niet verder in de problemen te brengen- de luchthaven van Charleroi uitzonderlijk twee uur langer open te houden.