Ongeval met Nederlandse schoolbus op E17

Op de E17 in De Pinte is deze voormiddag een ongeluk gebeurd met een Nederlandse schoolbus. De chauffeur kon niet meer op tijd remmen voor een kop-staartaanrijding tussen drie vrachtwagens. Niemand raakte ernstig gewond. Een vervangbus heeft de scholieren opgehaald.

De bus met Nederlandse middelbare scholieren was onderweg van Breda naar de Franse stad Lille, toen de buschauffeur niet meer kon remmen voor een kop-staartaanrijding tussen drie vrachtwagens. De bus reed achteraan in op de laatste vrachtwagen. Het ongeval gebeurde op een plaats waar werkzaamheden aan de gang zijn.

De voorruit van de bus werd volledig vernield, maar voor het overige bleef de schade beperkt. Niemand raakte ernstig gewond, maar een tiental jongeren en enkele begeleiders werden preventief naar het ziekenhuis gebracht. Eén lichtgewonde blijft daar mogelijk een nachtje.

De scholieren hebben een uurtje gewacht op een parkeerterrein naast de snelweg in Nazareth. Daarna zijn ze teruggekeerd naar Breda met een vervangbus.