Uitzendingen door derden voortaan ook met moslims

Op voorstel van minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) heeft de Vlaams regering de zendtijd en subsidies voor uitzendingen door derden op de VRT goedgekeurd. Voor het eerst krijgt ook de vzw Moslim Televisie en Radio Omroep enkele uren zendtijd toegewezen.

Zes verenigingen kregen een erkenning voor het verzorgen van programma's op de openbare omroep:

  • de vzw Katholieke Televisie en Radio-omroep
  • de vzw het Vrije Woord
  • de vzw Pro-Erts
  • de vzw Israëlische Godsdienstige Uitzendingen
  • de Orthodoxe Kerk in België
  • de vzw Moslim Televisie en Radio Omroep

Voor 2011 werd een subsidiebedrag van 1.457.000 euro goedgekeurd, te verdelen over de zes verenigingen voor een totaal van 50 uitzenduren op tv en 64 uren op de radio. De stromingen krijgen zenduren naargelang hun representativiteit  in Vlaanderen. Zo zal de Moslim Televisie en Radio Omroep dit jaar 4 uur op tv krijgen en 7 uur op de radio. De erkenning loopt voor een periode van 5 jaar en gaat in vanaf 1 januari 2011.