Uitzonderlijk drukke paasuittocht op Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem wordt het dit weekend erg druk door het begin van de paasvakantie. Brussels Airport spreekt van een "indrukwekkende toename" van het aantal passagiers tegenover de voorbije jaren. Op de weg worden geen grote problemen verwacht.
(Archieffoto)

"We hebben 37.000 vertrekkende reizigers. Dat zijn geen cijfers zoals op piekmomenten in juli, maar voor het begin van een paasvakantie is dat echt verschrikkelijk veel", zegt Jan Van der Cruyssen, woordvoerder van Brussels Airport. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en overmorgen zal het behoorlijk druk zijn op de luchthaven, waarschuwt hij.

Het is drukker dan andere jaren, voegt Van der Cruyssen eraan toe. "We zitten gemiddeld met 8.000 passagiers meer per dag dan tijdens de voorbije paasvakantie, dus dat is echt wel een indrukwekkende toename." Die toename heeft volgens hem vooral te maken met het feit dat het vorig jaar nog volop crisis was.

De woordvoerder heeft ook nog twee belangrijke tips voor wie de komende dagen op vakantie trekt:

  • Kom op tijd naar de luchthaven, dan vermijd je files en stress
  • Denk aan de maatregelen rond vloeistoffen en gels, die horen niet thuis in de handbagage

Paasuittocht op de weg zou rustig verlopen

De paasuittocht op de weg zal volgens de automobilistenverenigingen rustig verlopen. In ons land worden geen grote problemen verwacht en ook in Duitsland en Frankrijk zal de verkeersdrukte hoogstwaarschijnlijk meevallen. In veel andere Europese landen begint de paasvakantie namelijk pas later.