Vader Nederlandse tienermoeder bekent vaderschap

De vader van het 12-jarige Nederlandse meisje, dat eind maart tijdens een schoolexcursie beviel, bekent dat hij de vader is. Hij heeft ook bekend dat hij zijn dochter seksueel misbruikt heeft. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Uit een DNA-test was eerder al gebleken dat de man hoogstwaarschijnlijk de vader was. Nu heeft hij dat dus bekend. Volgens het OM is de 52-jarige man halfweg de jaren negentig al eens veroordeeld voor seksueel misbruik van een andere dochter. De man zit voorlopig nog twee weken vast. Hij riskeert een celstraf van 12 jaar.

Het meisje was 11 jaar oud toen ze zwanger werd. Ze wordt, samen met haar dochtertje, voorlopig opgevangen in een pleeggezin. Ook haar jongere broertje wordt in een pleeggezin opgevangen.

Het ouderlijke huis in Groningen staat onder verscherpt politietoezicht. Onbekenden hebben eerder deze week 's nachts het woord "pedo" op de gevel gekalkt en enkele ramen ingegooid.