Waalse treinverkeer verstoord door acties

Het treinverkeer in Wallonië is de hele dag zwaar verstoord door verschillende acties van de seingevers. De gevolgen voor Vlaanderen bleven beperkt tot de lijnen Luik-Leuven en Luik-Hasselt.

In Luik-Guillemins legden de seingevers rond 11.30  uur het werk neer. De staking zou duren tot 15 uur. Het treinverkeer op verschillende lijnen van en naar Luik was  onderbroken. Eerder op de dag waren er al andere werkonderbrekingen.

Zo heeft NMBS-logistics vanmorgen bij een actie in Namen de sporen bezet. Daarnaast hebben ook een aantal seingevers het werk neergelegd in Nijvel, Charleroi-Zuid, La Louvière en Fleurus. Vanmorgen reden daardoor tussen 5 en 7 uur geen treinen op de lijnen Charleroi-Brussel en Namen-Brussel.

In Vlaanderen bleef de hinder beperkt tot de lijnen Luik-Leuven en Luik-Hasselt. Op die lijnen reden een tijd lang geen treinen. 

De seingevers staken om te protesteren tegen een te hoge werkdruk. De directie van infrastructuurbeheerder Infrabel betreurt de acties.