Britse matroos schiet op collega's in duikboot

In Groot-Brittannië heeft een marinier het vuur geopend op zijn collega's. Daarbij is een man omgekomen, een andere is in levensgevaar. Het schietincident gebeurde toen de onderzeeër was aangemeerd en er gemeenteraadsleden een rondleiding kregen. Een van hen overmeesterde de schutter.

Het vreemde incident gebeurde in de haven van Southampton. De duikboot, de HMS Astute, was er aangemeerd. Eerst mochten gemeenteraadsleden de onderzeeër bezoeken en op de kade stonden ook schoolkinderen, die nadien een rondleiding zouden krijgen.

Een 22-jarige marinier opende plots het vuur in een smalle ruimte in de duikboot. Hij schoot twee collega's neer, beiden officieren. Een van hen is omgekomen, een andere werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

De schutter bleef vuren, het was een van de gemeenteraadsleden die de man kon overmeesteren. De dader werd opgepakt en hij werd ook al ondervraagd. De politie maakte nog niets bekend over de mogelijke motieven van de schutter, maar stelde iedereen gerust dat het niet om een terroristische aanslag ging. In de buurt was namelijk paniek daarover ontstaan.