Koçak: "Houdbaarheidsdatum bij SP.A voorbij"

Selahattin Koçak, SP.A-schepen in Beringen, is diep ontgoocheld in de politiek en zijn partij. Koçak neemt het niet dat hem al drie keer een baan in Brussel door de neus is geboord.

"Ik ben het kotsbeu. Mijn houdbaarheidsdatum bij de SP.A lijkt voorbij", zegt Selahattin Koçak in Het Belang van Limburg. "Ik word altijd aangesproken als Turk en dat moet maar eens stoppen."

Koçak is vooral ontgoocheld over het feit dat de partij hem geen functie in Brussel wil geven. "Ik schrijf boeken, ik geef lezingen, ik ben over heel Vlaanderen bekend. Maar dat telt niet. Ze zien me wellicht als een bedreiging. Ook in mijn partij."

"Drie keer is me Brussel beloofd, drie keer hebben ze iemand anders gestuurd. Ik ben goed genoeg om als kanonnenvlees te dienen bij Turkse en Vlaamse kiezers, maar als puntje bij paaltje komt, gaan de vriendjes voor."

Volgens Koçak heeft zijn ontgoocheling niets te maken met de aanstelling van de lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op een koepelvergadering van de SP.A-bestuursleden werd de Beringse schepen Maurice Webers aangesteld als SP.A-lijsttrekker bij de volgende verkiezingen. "Ik gun hem dat", reageert Koçak.