Sint-Niklaas neemt afscheid van Jef Burm

In Sint-Niklaas is acteur en cabaretier Jef Burm begraven. In de Sint-Nicolaaskerk waren veel mensen, onder wie ook bekende vrienden en oud-collega's, samengekomen om Burm een laatste groet te brengen. Hij overleed vorige week op 87-jarige leeftijd na een hersenbloeding.

Burm startte zijn carrière in de jaren 50 en acteerde van bij de start van de nationale televisie in verschillende populaire tv-reeksen. Hij speelde vaak komische rollen, onder meer in "Slisse en Cesar", "De paradijsvogels" en "Het pleintje".

Burm was sinds 1987 ereburger van zijn geboortestad Sint-Niklaas. Als 18-jarige speelde hij er al mee in een lokale toneelvereniging.

Op de begrafenisplechtigheid waren ook veel bekende oud-collega's en vrienden van Burm aanwezig, zoals Luc Appermont, Johny Voners, Cas Goossens, Lynn Wesenbeek en Marijn Devalck. Zij herinneren zich Jef Burm als een gedistingeerd en hartelijk man. "Hij was volks op een heel voorname, verfijnde manier", zei oud-gedelegeerd bestuurder van de VRT Cas Goossens.

Luc Appermont, die als presentator ooit werd opgeleid door Burm, noemde hem een erg veelzijdig iemand. "Hij was acteur, presentator, animator, dichter en -wat weinig mensen weten- schilder".