"Dader in Alphen had zelfmoordneigingen"

De dader van de schietpartij in Alphen aan den Rijn had zelfmoordneigingen en kampte met psychische problemen. Dat heeft de Nederlandse hoofdofficier van Justitie gezegd op een persconferentie. Ook de identiteit van de slachtoffers is bekendgemaakt.

Gisteren al raakte bekend dat dader Tristan van der V. in het verleden al werd behandeld voor psychische problemen. De hoofdofficier van Justitie zei niet dat hij nu nog in behandeling was, maar gaf wel toe dat de man zelfmoordneigingen had. Toch blijft het voor het parket gissen naar een concreet motief.

Burgemeester Bas Eenhoorn maakte ook de identiteit bekend van de dodelijke slachtoffers van de schietpartij. Gisteren waren er geruchten dat er minderjarigen onder de slachtoffers waren, maar dat is nu ontkend. 

Het gaat om 3 mannen en 3 vrouwen, allen meerderjarig. De drie vrouwelijke slachtoffers waren respectievelijk 91, 68 en 45 jaar oud. De omgekomen mannen 80, 49 en 42 jaar oud. Het waren allemaal inwoners van Alphen aan den Rijn. De 42-jarige man was van Syrische afkomst.

Intussen liggen nog steeds twaalf mensen in het ziekenhuis. Drie van hen zouden er erg aan toe zijn. Uiteindelijk waren er 2 kinderen betrokken, die raakten lichtgewond.