Lichamen van slachtoffers allemaal geborgen

In Alphen aan den Rijn zijn de lichamen van de slachtoffers van de schietpartij van gisteren allemaal weggehaald uit het winkelcentrum. Dat heeft de politie zondagochtend bekendgemaakt.

De Nederlandse politie heeft de hele nacht doorgewerkt. De stoffelijke overschotten van de 6 slachtoffers van Tristan van der V. moesten de hele nacht blijven liggen omdat het forensisch onderzoek nog aan de gang was.

Vanochtend werd ook de zwarte Mercedes, waarin de politie gisteren nog een briefje van de dader had gevonden, verplaatst. Op dat briefje stond dat er explosieven waren verstopt in andere winkelcentra in de stad. Die werden daarom gisteren ontruimd, maar zijn vandaag opnieuw vrijgegeven. Ook de omwonenden van de winkelcentra mochten weer naar huis.

Bij de schietpartij van gisteren kwamen in totaal 6 mensen om naast de dader zelf. 5 stierven in het winkelcentrum, 1 in het ziekenhuis. Van de slachtoffers zouden er nog 3 erg aan toe zijn.

Intussen is er in de kerk ook een plechtigheid gehouden voor de slachtoffers. Op het online rouwregister www.concoleance.nl waren zondagochtend al zo'n 4.000 reacties geplaatst.

Copycat

In Hoogvliet bij Rotterdam is vannacht nog een 17-jarige jongen opgepakt omdat hij via Twitter had gezegd dat de schietpartij "dunnetjes zou worden overgedaan" in zijn dorp.