Moebarak en zonen moeten zich verantwoorden

In Egypte roept het openbaar ministerie oud-president Hosni Moebarak en zijn zonen Gamal en Alaa op om zich te verantwoorden voor het geweld tegen betogers tijdens de laatste weken van het bewind van de oud-dictator en voor het verduisteren van geld.

Tussen 25 januari en 11 februari zijn bij de beweging van volksprotest tegen het bewind van Moebarak zo'n 800 doden en een 1.000-tal gewonden gevallen. Vooral de keiharde repressie door de ordediensten van Moebarak maakte veel slachtoffers. Daarnaast zullen Moebarak en zijn twee zonen zich ook moeten verantwoorden voor het verduisteren van overheidsgeld.

In een audioboodschap die is uitgezonden op de Arabische nieuwszender Al Arabiya heeft Moebarak gezegd dat de beschuldigingen tegen hem en zijn gezin onterecht zijn  en dat hij het recht heeft om zijn reputatie te verdedigen. Hij beweert het slachtoffer te zijn van een lastercampagne waaronder hij naar eigen zeggen erg lijdt. Hij zegt ook dat noch hij noch zijn echtgenote Suzanne geld of bezittingen in het buitenland hebben.